MISSIE

SixtyForty MIssie

Wij zijn Ingrid Serruijs en Irene de Ruijter, twee buurvrouwen uit Amsterdam Noord met een gedeelde passie voor lekker, gezond eten en een leefbare planeet. Toen we de kans kregen om deze zomer een pop-up café te starten in het TOLHUIS, zagen we dit als de perfecte manier om onze passies met een groter publiek te delen. 

Bij SixtyForty omarmen we de algemene trend van gezond en duurzaam eten, inclusief de voortdurende verschuiving naar plantaardige eiwitten en de eiwittransitie. We begrijpen dat deze verandering niet van de ene op de andere dag plaatsvindt en bieden daarom ook ruimte voor traditionele dierlijke eiwitbronnen. Maar we geloven dat deze verschuiving niet alleen gunstig is voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu en het dierenwelzijn. 

Ons doel is om onze gasten te inspireren en te laten zien hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld door te kiezen voor gezonde en duurzame alternatieven die ook nog eens heerlijk zijn. Bezoek ons in het TOLHUIS en ontdek zelf hoe wij de culinaire wereld kunnen veranderen, één hapje tegelijk.

 

 

Waarom we SixtyForty heten.

De eiwittransitie, de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten, gaat nog niet snel genoeg om de nationale doelen voor klimaat en stikstof te halen.

Het doel van de eiwittransitie voor 2030 is dat 60% van de eiwitten die we eten afkomstig is van plantaardige bronnen, en 40% van dierlijke bronnen. SixtyForty dus.

Op dit moment is deze verhouding nog precies andersom. Met SixtyForty hopen we bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en bevorderen van de gezondheid.

ADRES

Buiksloterweg 7

Amsterdam